Tamburaši KUD “Klaruš” opet uspješni!

S obzirom na to da ovogodišnja Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava nije mogla biti održana “uživo”, članovi tamburaške sekcije KUD-a “Klaruš” imali su mogućnost svoje izvedbe snimiti i poslati na selekciju u Hrvatski sabor kulture.

Odlukom Hrvatskog sabora kulture, tamburaški sastav KUD-a “Klaruš” Maruševec odabran je za sudjelovanje na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u kategoriji koncertnih sastava, na kojoj će predstavljati Zajednicu kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Varaždinsku županiju.

Tamburaški sastav kojeg vodi Franjo Plantak, predstavio se “Malom svitom” op.6 i pjesmom “Vu plavem trnaci” koju je otpjevao Ivan Brezni.

U kategoriji folklornih tamburaških sastava Varaždinsku županiju predstavljat će članovi Varaždinskog folklornog ansambla.

Ovim odabirom, maruševečki tamburaši, još su jednom pokazali kako pripadaju samom vrhu tamburaške amaterske scene u Hrvatskoj. Ponosni smo što naši članovi na taj način predstavljaju svoj maruševečki kraj!

 

Promjena veličine fonta
Kontrast