U crkvi Sv. Jurja održano predavanje i koncert pjevačkih zborova

Brojni građani prisustvovali su drugom po redu Koncertu pjevačkih zborova koji je u sklopu obilježavanja Dana Općine Maruševec održan u Župnoj crkvi Svetog Jurja u Maruševcu.

Koncert je organizirala Župa Svetog Jurja Maruševec i Općina Maruševec u suradnji s Ženskim vokalnim sastavom iz Maruševca, Zborom odraslih iz Maruševca te Zborom Kršćanskog adventističkog centra Maruševec koji su ujedno i nastupili na koncertu, zajedno sa studenticom Grace Boughner.

Koncert su pratili načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar. Okupljenima su se obratili župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec i načelnik Damir Šprem koji je tom prilikom zahvalio zborovima na odličnoj organizaciji koncerta kao i profesoru Obradoviću na predavanju, na koje je Općina Maruševec dugo čekala.

Profesor Drago Obradović je u sklopu programa koncerta, održao predavanje pod nazivom „Izrael Sveta zemlja“. Obradović je studirao u Velikoj Britaniji, a poslijediplomski studij završio je na američkom sveučilištu Andrews. Već 45 godina redovito odlazi na međunarodne ekspedicije na Bliski istok i aktivni je sudionik brojnih svjetskih kongresa i predavanja. Redoviti je profesor arheologije i Svetoga pisma, Starog zavjeta na Adventističkom teološkom fakultetu u Maruševcu.

Promjena veličine fonta
Kontrast