U Maruševcu održan drugi Folklorni festival „Djeca u Maruševcu“

U školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec, u organizaciji KUD-a “Klaruš” Maruševec, a pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, održan je 2. Folklorni festival “Djeca u Maruševcu”.

Na festivalu koji je okupio dječje folklorne grupe KUD-a Općine Cestica, KUD-a Petrijanec, KUD-a Toplice iz Varaždinskih Toplica, Centra tradicijske kulture Varaždin  i KUD-a Klaruš Maruševec, mnogobrojna publika uživala je u dječjim folklornim izvedbama baštine Hrvatskog zagorja, Međimurja, Prigorja i Posavine.

Festival je otvorio zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, zahvalivši okupljenima na dolasku i potpori djeci koji zahvaljujući svojim voditeljima u kulturno-umjetničkim društvima vrijedno i marljivo rade na očuvanju naše kulture, umjetnosti i tradicije.

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, predstavili su se svojom školom tambure, te dječjom folklornom grupom koja je izvela maruševečke pjesme i plesove vezane uz jurjevske običaje u koreografiji “Kuda Jura hodi, tuda pole rodi”.  S tom će se koreografijom najmađi “Klaruši” ove godine predstaviti na Festivalu dječjeg folklora u Kutini gdje će predstavljati svoj maruševečki kraj i Varaždinsku županiju.

“Upravo su članovi dječjih folklornih skupina KUD-a “Klaruš”  bili pokretači folklornog festivala, koji će, nadamo se trajati još dugo godina. Okupljanje folkloraša u dječjoj dobi, temelj su našeg KUD-a, ali i garancija da folklorna baština u maruševečkom kraju ima reprezentativne čuvare.” – ističu iz KUD-a Klaruš.

Svim sudionicima ovogodišnjeg Folklornog festivala “DUM”, predsjednica KUD-a, Ana Rehvald, uručila je Zahvalnice i prigodne darove. Folklornom festivalu nazočili su predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar s vijećnicima, kao i rravnatelj Osnovne škole “Gustav Krklec” Maruševec, Tomislav Vincek.

Promjena veličine fonta
Kontrast