U sklopu Dana općine Maruševec održani su 15. Dani folklora “Maruševec 2016”

Proteklog su vikenda u sklopu Dana Općine Maruševec održani 15. po redu Dani folklora „Maruševec  2016.“ koji su već uobičajeno okupili eminentne sudionike. Ove su godine to bili  KUD “Lipa”  Semeljci iz Osječko-baranjske županije, KUD “Pregrada” iz Pregrade (Krapinsko-zagorska županija), KUD “Voća” iz Donje Voće, Varaždinski folklorni ansambl  i naravno KUD “Klaruš” Maruševec.  U dvije večeri prikazana je folklorna baština Zagorja, Međimurja, Slavonije, Podravine, Gradišća i Turopolja, tako da se  našlo  za svakoga ponešto i  širom Lijepe naše.
Za vrijeme trajanja programa Dom kulture Općine Maruševec bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a  najbolja maruševečka publika nije štedjela dlanove i  sve izvođače je nagradila dugotrajnim pljeskom. Prema već višegodišnjem iskazanom interesu publike, folkloraši očito moraju razmišljati i o većem prostoru. Smotra je uobičajeno počela pucnjevima Kuburaške udruge Maruševec iz starih kubura a otvorio ju je načelnik Općine Maruševec Ivan Šagi s kojim je u društvu bio i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Kišić i gost na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, zamjenik ministra zaštite okoliša dr. Mario Šiljeg koji nije skrivao divljenje prema maruševečkoj narodnoj nošnji.

Članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec i ove godine pokazali su se kao pravi čuvari folklorne baštine i kao nositelji kulturnog života našeg maruševečkog kraja.

Glavni prokoviljte manifestacije bila je Općina Maruševec.

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Promjena veličine fonta
Kontrast