VOLONTERI GDCK IVANEC U Slavonskom Brodu

Ivanec, 24.11.2015.

VOLONTERI GDCK IVANEC U Slavonskom Brodu

Volonteri GDCK Ivanec pomagali su od 15.11.-21.11. u Zimskom prihvatno-izbjegličkom centru RH u Slavonskom Brodu.

Naime, zahvaljujući entuzijazmu, želji i volji za pomaganjem, četiri volonterke Ines Novačko, Mirjane Filipović, Valentine Babić i Silvije Šaško, iste su tijekom 7 dana(noći) volontirale i pružale pomoć izbjeglicama i migrantima u Slavonskom Brodu. Volonterske su pomagale u pružanju psihosocijalne pomoći i podrške ranjivim skupinama izbjeglica i migranata, zajedno sa mnogim drugim volonterima i zaposlenicima Hrvatskog Crvenog križa. Svoja iskustva iz Slavonskog Broda iste će podijeliti na jednoj od radionica koju pripremaju Volonterski klub OŠ Ivanec i Volonterski ured Lepoglava povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera 05.12.

GDCK Ivanec u Slavonski Brod zajedno sa Interventnim timom DCK Varaždinske županije u petak upućuje još jednu volonterku za pomoć u prihvatu izbjeglica i migranta.

…Volonterke kažu: išle bi opet pružiti pomoć. To je bilo nezaboravno i prekrasno iskustvo !!! Vjerujemo da će naše volonterke biti primjer svima kako je vrijedno i važno se samo pružiti pomoć, već na taj način doprinositi osjećaju sigurnosti i dostojanstva izbjeglicama i migrantima.

Pripremila:

Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

slika 3

Promjena veličine fonta
Kontrast