Završeni radovi rekonstrukcije i energetske obnove na sportskom objektu u Donjem Ladanju

U drugoj polovici ove godine izvodili su se radovi na objektu javne i društvene namjene u Donjem Ladanju, kojeg koriste članovi udruga s područja Općine Maruševec, a u prvom redu nogometnog kluba Rudar 47 iz Donjeg Ladanja.

Općina Maruševec je u prvoj polovici ove godine zatražila potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za rekonstrukciju građevine koje će u narednim godinama koristiti članovi Nogometnog kluba Rudar 47, ali i Streljačkog kluba Metalac iz Donjeg Ladanja.

-Ovaj projekt predstavlja nastavak obnove javnih zgrada u vlasništvu Općine Maruševec, a ujedno pridonosi razvoju sportske infrastrukture. Provedbom ovog ali i svih dosadašnjih projekata energetske obnove Općine Maruševec „promišlja zeleno“ te aktivno radi na uštedi energije i smanjenju emisija co2 u zgradama u našem vlasništvu, dok u isto vrijeme same građevine dobivaju suvremen izgled i učinkovit način korištenja, istaknuo je načelnik Damir Šprem.

Nakon što je prijavljeni projekt pozitivno ocijenjen, Ministarstvo je Općini Maruševec dodijelilo 150 tisuća kuna, dok je razliku sredstava od ugovorene vrijednosti radova od 388.612,50 kuna, odgovornim raspolaganjem proračunskim sredstvima osigurano u općinskom Proračunu.

Rekonstrukciju građevine koja se sastojala od temeljitog postavljanja sustava toplinske izolacije na čitavoj građevini te ugradnji klupčica, nedostajuće PVC stolarije, kao i limenih žlijebova i cijevi i LED rasvjete odradilo je Graditeljstvo 3T iz Kaniže u skladu s ugovorenim rokovima.

-Ulažemo velike napore i sredstva te uvijek ističemo važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu. Prepoznale su to i institucije pa je dio investicija u Donjem Ladanju odnosno 400 tisuća kuna, ušteđeno proračunu Općine Maruševec, a sufinancirano je sredstvima Europske komisije, Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, ističe zamjenik načelnika Mario Klapša te dodaje kako je Općina Maruševec odradila rekonstrukciju nogometnog igrališta, nabavu aluminijskih golova, kučica za rezervne igrače i suce sa sjedalicama, nogometnih mreža, traktorske kosilice, metalnih konstrukcija za snimanje utakmica te postavila besplatni bežični internet i dječje igralište.

Općina Maruševec je u protekle dvije godine u rekonstrukciju i opremanje sportskog terena i zgrade u sklopu igrališta nogometnog kluba Rudar 47, uložila preko 900 tisuća kuna.

Promjena veličine fonta
Kontrast