Zvončići DV Ivančice Ivanec u humanitarnoj akciji

 

Solidarnost na djelu 2015.

Zvončići DV Ivančice Ivanec u humanitarnoj akciji

U akciji ”Solidarnost na djelu 2015.”Hrvatskog Crvenog križa-Vaš dar za pravu stvar u OŠ Klenovnik, OŠ Radovan, OŠ Donja Voća, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Bednja, OŠ Lepoglava i PŠ Salinovec prikupljeno je ukupno 504 kg, 800 kom i 55 l raznih prehrambenih proizvoda, te 226 kom raznih higijenskih proizvoda. Prikupljanje hrane organizirano je po razredima, na način-jedan razred-jedan dar. Iz prikupljenih namirnica volonteri GDCK Ivanec složiti će prehrambeno-higijenske pakete za socijalno-ugrožene obitelji iz evidencije GDCK Ivanec.

Robu su iz škola i ovog puta preuzeli, tj. prijevoz i volontere osigurali naši suradnici iz Odgojnog doma Pahinsko Ivanec, na čemu im se zahvaljujemo.

Također, u sklopu akcije Solidarnost na djelu 2015. u tijeku je prikupljanje financijskih sredstava putem novčanih bonova zahvalnosti. Do danas, 24.11. prikupljeno je ukupno 7.236,00 kn od prodaje bonova u školama i određenim poduzećima i 1.350,00 kn uplatom od pravnih osoba. Od prikupljenih sredstava GDCK Ivanec kupiti će hranu i higijenu za pomoć soc.ugrož. obiteljima iz evidencije Društva.

Za pomoć socijalno-ugroženim obiteljima s djecom iz evidencije GDCK Ivanec djeca i njihove tete iz grupe ”ZVONČIĆI” DV IVANČICE IVANEC posjetili su 23.11. naše društvo Crvenog križa. Razlog njihove posjete bilo je uručiti poklone koje su izradile njihove vrijedne ručice, zajedno sa njihovim roditeljima i tetama na kreativnoj radionici koja je imala za cilj izraditi ukrasne kutije u koje su stavili svoje igračke, slatkiše i još pokoju stvarčicu kako bi poklončići bili što ljepši i veseliji. Poklone su pripremili, kako su oni rekli: za onu djecu koja nemaju, kojima roditelji ne mogu kupiti poklon! Pripremljenoj je ukupno 26 poklona, te dostavljena još jedna kutija prehrambenih i higijenskih proizvoda. Mi u Crvenom križu možemo sa sigurnošću reći da će ovo biti krasna dopuna našeg projekta ”Zajedno za djecu” u sklopu kojeg pomažemo djeci koja dolaze iz socijalno-ugroženih obitelji, kao i ostalim obiteljima s djecom iz evidencije GDCK Ivanec. Ovo će im biti prekrasan dar za Božić!

Hvala DV Ivančice Ivanec, djeci, roditeljima i tetama iz grupe ZVONČIĆI !!!

Hvala svima na suradnji i pomoći !!! Vaš dar za pravu stvar

Pripremila: Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

slika4

Promjena veličine fonta
Kontrast