Aktivni KUD “Klaruš” Maruševec

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec imali su radni protekli vikend. Tako su u subotu nasupili na 14. folklornim susretima “Ludbreg 2015”, a u nedjelju su sudjelovali na 12. smotri smotri folklora Varaždinske županije, gdje su se predstavili izvornom koreografijom “Oj ti bela zorja”.
U sklopu programa 14. folklornih susreta u Ludbregu, Klaruši su izveli pjesme i plesove Hrvatskog zagorja. Tijekom programa održana su i dva natjecanja folkloraša. U oba su natjecanja Klaruši osvojili prvo mjesto, tako da je laskavu titulu “najsnehe Ludbrega” osvojila naša Ivana Maruševec, a prvo mjesto u plesu osvojio je naš plesni par u sastavu: Ivana Maruševec i Dejan Copak.
I nastavak mjeseca će biti također aktivan za naše Klaruše. Stariji uzrast dječjeg folklora nastupiti će 25.06.2015., a tamburaški sastav 26.06.2015. u Beretnicu povodom pet godina od osnivanja KUD-a “Ježek” Beretinec. Pjevačka sekcija i tamburaši nastupiti će na programu povodom obljetnice rođenja Gustava Krkleca.
Prije ljetne stanke, 05.srpnja, članovi KUD-a predstavljati će našu Županiju i naš maruševečki kraj na 49. Đakovačkim vezovima.
Promjena veličine fonta
Kontrast