Blagdan Čiselske nedele i 5.sajam v Maruševcu

Nedjeljni program proslave blagdana Čiselske nedele koji se  odvijao na Trgu uz župnu crkvu Sv.Jurja počeo je glasnom  budnicom  Kuburaške udruge Maruševec  a u 9,00 sati počeo je “5.sajma v Maruševcu“ koji je otvorila zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir  u prisustvu načelnika općine Ivana Šagi i predsjednika općinskog Vijeća Dragutina Kišić. Nakon kratkog obraćanja prisutnima simbolično je puštena bijela golubica a za što su se potrudili članovi udruge koja je također bila izlagač. Otvaranje su popratili tamburaši i pjevači KUD-a „Klaruš“ s maruševečkom himnom „Maruševec, Maruševec“.

Na 5.sajmu v Maruševcu su izlagale Udruge žena Jurketinec,Vidovec i Sračinec , KUD”Vinica” vezilje “Fijolica  ,Udruga“Zraka sunca” Voća, Udruga za uzgoj i zaštitu malih životinja”Varaždin 2011”, Učenička zadruga O.Š.Maruševec ,  Klub Slavonaca Varaždin i “Nakit Cvjetna Čarolija , Kućna radinost Marica Anđel   Ivanec , OPG Špoljar Josip  Čalinec ,OPG Zagorščak Dijana Bednja ,Ljiljana Druško Cerje Nebojse, Josip Tkalčec Varaždin, Božena Carević  Ivanec, Katica Fogec Jurketinec, Božena Vragović Varaždin, Dragica Topolko Varaždin i Dragutin Jamnić Lepoglava.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nakon nastupa KUD-a   zapucali su domaćini i njihovi prijatelji gostujući kuburaši. Pozivu su se odazvala Kuburaška društva “Taborska kubura” Taborsko,  ”Sloga” Stipernica, ”Kubure Jesenja”, ”Sveti Leonard “ Pregrada,  ”Prva kubura” Višnjica ,”Radobojska kubura” , Društvo ročnih možnaristov Rogatec-Rogaška (SLO) te Viteško Društvo Svetoga križa  Lobor .
U 11,00 sati  kuburaške udruge i gosti su bili su na svetoj misi u Župnoj crkvi Svetoga Jurja.  Nakon svete mise  nastupio je   KUD-a „Klaruš“ sa svojim tamburašima ,pjevačima i plesačima u programu koji je obuhvatio tradicionalne pjesme i plesove naših krajeva. Iza nastupa KUD-a opet su svoje umijeće pucanja iz kubura pokazali kuburaši. U popodnevnim satima  zatvoren je „5.sajma v Maruševcu“ a druženje izlagača i svih sudionika u programima nastavljeno je pod šatorom uz muzički sastav „Zagorski veseljaki“. Domaćini su iskoristili priliku te zastupnicu u Europskom parlamentu, Marijanu Petir  upoznali s općinom Maruševec te udrugama koje djeluju u istoj te porazgovarali o mogućnosti financiranja pojedinih programa europskim novcem. U posjeti općini Maruševec bio je i župan općine Rogatec Martin Mikolič.Općine Maruševec i Rogatec u Sloveniji  već imaju višegodišnju suradnju koju su započele i nastavljaju njihova kuburaška društva a želja je da se ista proširi na još neke segmente.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Promjena veličine fonta
Kontrast