Čiselska nedela v Maruševcu!

Općina Maruševec i Kuburaška udruga Maruševec pozivaju Vas na tradicionalnu manifestaciju Čiselska nedela v Maruševcu!

S početkom u 13 sati, u subotu 5. listopada 2019. godine na prostoru ispred zgrade Općine Maruševec održat će se druženje članica i članova udruga uz pripremanje najstarijeg hrvatskog tradicionalnog jela – kotlovine! Program Kotlovijade voditi će poznati televizijski i radijski voditelj Davor Dretar Drele.

Nakon Kotlovijade u večernjim satima u šatoru ispred Općine Maruševec organizator je pripremio glazbeni program za posjetitelje uz nastup Tamburaškog sastava LAJK i (besplatni) koncert popularnih UČITELJICA.

Obilježavanje blagdana Čiselske nedele u nedjelju 6. listopada 2019. godine započeti će Budnicom Kuburaške udruge Maruševec u 8 sati, koja će ujedno označiti i početak 8. Sajma v Maruševcu.

Svečano otvorenje Sajma v Maruševcu održat će se u 10 sati, a na njemu će sudjelovati desetak organizacija; zadruga, udruge, lokalni OPG-ovi, društva iz pobratimljene Općine Rogatec te pojedinci koji će predstaviti svoje proizvode, aktivnosti te narodno blago i rukotvorine.

U 11 sati održat će se Sveta misa u Župnoj crkvi Svetoga Jurja za sve kuburaše i građane, nakon koje je predviđen zajednički nastup domaće i gostujućih kuburaških udruga, te kratki program Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Maruševec.

U 13 sati započet će kuburaško natjecanje nakon kojeg će se proglasiti pobjednici i uručiti Zahvalnice za sudjelovanje.

Promjena veličine fonta
Kontrast