Dimnjačar Štef oduševio Maruševec!

Višestruko nagrađivana monodrama „Dimnjačar“ Ljubomira Kerekeša, u Maruševcu doživjela 1290-u izvedbu!

Poznati glumac Ljubomir Kerekeš oduševio je publiku Općine Maruševec i susjednih mjesta odličnim nastupom u ulozi ”malog čovjeka” zapetljanog u svakodnevne probleme života u Hrvatskoj, dimnjačara Štefa.

Monodrama “Dimnjačar” prva je autorska predstava varaždinskog glumca i prvaka Drame zagrebačkog HNK-a Ljubomira Kerekeša, a u Maruševcu je odigrana u prepunoj školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec, pred oko 700 građana.

-Predstava je organizirana u sklopu jubilarnog 10. Tjedna smijeha Kerekesh Teatra, koji se održava na području Varaždinske županije. Tjedan smijeha prepoznat je od strane Ministarstva kulture RH kao najveći i najposjećeniji kazališni festival u povijesti Hrvatske, pa je Općina Maruševec sretna ali i ponosna što je dio najveće festivalske manifestacije u Hrvatskoj, ističu načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Od praizvedbe u veljači 1992., predstava je odigrana 1290 puta. Ujedno je i jedna od najdugovječnijih varaždinskih predstava svih vremena, a interes publike za ovom komedijom ne jenjava niti nakon 27 godina igranja na sceni.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji …

Promjena veličine fonta
Kontrast