Održano drugo ovogodišnje primanje roditelja novorođenih beba

U prostorijama Općine Maruševec, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša ugostili su roditelje i novorođene bebe u posljednjih 5 mjeseci.

U tom se vremenu na području Općine Maruševec rodilo 16 beba, od kojih je većina prisustvovala današnjem prijemu kojemu je nazočio i župnik Župe Svetog Jurja u Maruševcu vlč. Krunoslav Milovec.

Tom je prilikom načelnik Damir Šprem poručio roditeljima kako su im naknade bebe danas isplaćene na račune, koje su u odnosu na ranije godine povećane i sada iznose 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako iduće dijete. -Općina Maruševec se odlučila naše najmlađe stanovnike pratiti od njihova rođenja pa kroz odrastanje, s naknadom za novorođene bebe, potom subvencioniranjem vrtića, male škole, produženog boravka u školi, nabavkom radnih bilježnica, sufinanciranjem prijevoza učenika i stipendijama studentima, rekao je Šprem te najavio moguće povećanje sufinanciranja vrtića u idućoj godini u cilju rasterećenja troškova roditeljima.

-Provodimo niz demografskih mjera sve u cilju zadržavanja obitelji i djece na području Općine Maruševec, od spomenutih subvencija i sufinanciranja, pa do sudjelovanja u organizaciji kvalitetnog odgojno obrazovnog sustava već od najranije dobi kao i brojnih pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje u našoj sredini, dodao je Mario Klapša, zamjenik načelnika. Klapša je pojasnio kako se u 2019. godini rodilo 28 beba za koje je Općina Maruševec dosada izdvojila preko 57 tisuća kuna, dok je ukupno za socijalne mjere u općinskom proračunu osigurano milijun i pol kuna.

Župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec čestitao je roditeljima na prinovama koje je potom darivao prigodnim poklonima.

Promjena veličine fonta
Kontrast