DVD-u Donje Ladanje stiglo još jedno vatrogasno vozilo

Nakon što je početkom godine stiglo novo vatrogasno kombi vozilo vrijednosti 240 tisuća kuna, danas je za potrebe DVD-a Donje Ladanje stiglo još jedno vatrogasno vozilo vrijednosti 170 tisuća kuna.

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, općinski vijećnici Željko Krobot i Marijan Fatiga, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Zdravko Kukec i zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Maruševec Armin Varga danas su u Donjem Ladanju dočekali vatrogasno vozilo za potrebe lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donje Ladanje.

Nabava još jednog vatrogasnog vozila koje će poboljšati operativnost lokalnog vatrogasnog društva realizirano je na temelju dosadašnje dobre suradnje DVD-a Donje Ladanje i Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Polskava iz Slovenije.

Radi se o vozilu Mercedes Benz-Sprinter, s dizelskim pogonom na sva četiri kotača i devet sjedala, a opremljeno je 600-litarnim spremnikom za vodu, visokotlačnom pumpom, svjetlosnim stupom, brzonavalnim vitlom, cijevima, ljestvama, s dva izolacijska aparata i dvije kompozitne boce, kao i svom drugom opremom potrebnom za tehničku intervenciju i djelovanje vatrogasaca iz Donjeg Ladanja.

-Veseli nas što je DVD Donje Ladanje nakon dugo vremena, u samo godinu dana pomladio prijeko potreban vozni park, što će uvelike unaprijediti operativnost naših vatrogasaca u vatrogasnom djelovanju. Općina Maruševec i DVD Donje Ladanje osigurali su 170 tisuća kuna iz svojih proračuna za nabavku ovog vozila, a kad tome pribrojimo vozilo nabavljeno početkom godine, dolazimo do 410 tisuća kuna ulaganja u DVD Donje Ladanje, rekao je tom prilikom načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Uz DVD Donje Ladanje, na području Općine Maruševec djeluje i DVD Maruševec za koje su u 2020. godini osigurana veća sredstva u odnosu na 2019. godinu, obrazložio je zamjenik načelnika Mario Klapša. -Za potrebe Vatrogasne zajednice u sklopu koje djeluju DVD Maruševec i DVD Donje Ladanje u općinskom proračunu su za sljedeću godinu osigurana sredstva u visini od 456 tisuća kuna. To je još jedan pokazatelj kako Općina Maruševec iz godine u godinu poduzima potrebne korake ne bi li podigla razinu sigurnosti građana. Osim toga, važno je da djeca i mladi sudjeluju i napreduju u vatrogasnim aktivnostima, što pokazuju izvrsni rezultati s natjecanja vatrogasnog pomlatka u ovoj godini, pojasnio je zamjenik načelnika Mario Klapša, u nadi da će kvalitetna oprema i vozila biti dodatno ohrabrenje vatrogasaca u provođenju zadaća na terenu.

Promjena veličine fonta
Kontrast