Mladi Klaruši nastupili na FolkoFoniji

U organizaciji Centra tradicijske kulture Varaždin, a pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, Grada Varaždina, Turističke zajednice Varaždinske županije te ureda Predsjednice Republike Hrvatske održan je 5. Međunarodni festival tradicijske kulture FolkoFonija 2019.

Više od 500-tinjak sudionika samog festivala u tri dana predstavili su svoju kulturnu baštinu kroz pjesmu i ples, te upoznali sve građane Varaždinske županije i Grada Varaždina svojim prebogatim kulturnim nasljeđem. Predstavile su se izuzetno kvalitetne folklorne grupe iz šest zemalja: Poljska, Mađarska, Makedonija, Srbija (Novi Sad), Slovenija… te mnoga hrvatska kulturno-umjetnička društva.

Na ovogodišnjoj dječjoj FolkoFoniji predstavili su se i najmlađi folkloraši i tamburaši iz Kulturno-umjetničkog društva Klaruš Maruševec.  U svečanoj povorci varaždinskim ulicama predstavili su se u maruševečkim  narodnim nošnjama te pjesmama maruševečkog kraja.

U središnjem dijelu programa dječje FolkoFonije nastupili su: Centar tradicijske kulture Varaždin, KUD “Knegingrad” Kneginec, KUD “Mak” Trnovec, KUD “Ježek” Beretinec, KUD “Remetinec” i KUD “Klaruš” Maruševec, čije je nastupe pratio i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Najmlađi folkloraši i tamburaši varaždinskoj su se publici predstavili koreografijom “Kuda Jura hodi, tuda pole rodi”, s kojom će predstavljati Varaždinsku županiju na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, u listopadu ove godine.

Fotografije: KUD Klaruš Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast