Gotovo 640 tisuća kuna osigurano za sanaciju klizišta u Čalincu

Općina Maruševec je u veljači ove godine pripremila projektnu dokumentaciju za radove na sanaciji cestovnog klizišta na lokaciji u Čalincu.

Ukupna vrijednost projekta, a potom i radova na sanaciji klizišta iznose 638.750,00 kuna od kojih će 309 tisuća financirati Hrvatske vode. Ugovor o sufinanciranju danas je s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem potpisao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

-Radi se građevinskim zahvatima kojima ćemo sanirati klizište i odrone tla, nastali djelovanjem erozija i bujica. Na taj ćemo način zaštititi građane, stambene i objekte javne namjene, kao i prometnice čija se sanacija također planira u narednom vremenu, rekao je prilikom potpisivanja vrijednog ugovora načelnik Šprem, dodajući kako je razliku od 329.750,00 kuna Općina Maruševec već osigurala u svom proračunu.

U Varaždinsku županiju, u četiri grada i sedam općina Hrvatske vode će uložiti 8,9 milijuna kuna kroz sufinanciranje prijavljenih projekata, no treba istaknuti da su rezervirana sredstava u planu Hrvatskih voda za projekte u Varaždinskoj županiji veća te iznose 10,761 milijun kuna. U prostorijama Hrvatskih voda u Zagrebu danas su potpisani ugovori o sufinanciranju projektne dokumentacije i radova sanacije klizišta koja obuhvaćaju 112 klizišta na području Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 54,9 milijuna kuna od čega 32,5 milijuna kuna sufinanciraju Hrvatske vode.

Promjena veličine fonta
Kontrast