Humanitarna akcija Crvenog križa i suradnika: ”Vaš dar za pravu stvar”

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec pokreće humanitarnu akciju prikupljanja hrane i higijene za socijalno ugrožene obitelji iz evidencije Crvenog križa Ivanec, u subotu, 21. ožujka 2015. u KTC-u Ivancu od 9-12 sati te tijekom idućeg tjedna u 5 osnovnih škola tj. u zajedničkoj suradnji s OŠ Lepoglava, Donja Višnjica, Kamenica, Maruševec i Radovan.
GDCK Ivanec redovno godišnje pomaže preko 100 obitelji s preko 300 članova obitelji. Radi se o socijalno-ugroženim obiteljima koje nemaju dovoljno sredstava za svoje materijalne potrebe, o starijim osobama koje žive kao samci, višečlanim obiteljima, obiteljima s raznim zdravstvenim poteškoćama i dr. GDCK Ivanec tijekom godine organizira brojne humanitarne akcije prikupljanja hrane, higijene, odjeće, obuće i drugih oblika pomoći; te godišnje podijeli preko tone odjeće i obuće, hrane i drugih oblika pomoći.
Kako bismo pomogli obiteljima koje nemaju dovoljno sredstva za osnovne egzistencijalne potrebe, ali i podigli svijest javnosti o potrebama tih skupina ljudi, organizirati ćemo u suradnji sa Volonterskom grupom SŠ Ivanec i Odgojnim domom Pahinsko Ivanec, akciju prikupljanja hrane i higijene u KTC-u u Ivancu, u subotu, 21. ožujka od 9-12 sati, kada će volonteri Crvenog križa, građane pozivati na sudjelovanje u akciji Vaš dar za pravu stvar !
Volonteri će dijeliti letke i građane pozivati da kupnjom jednog ili više proizvoda pomognu popunjavanju paketa humanitarne pomoći GDCK Ivanec za socijalno-ugrožene obitelji iz evidencije Crvenog križa. Akcija će se nastaviti i u subotu, 28. ožujka, također od 9-12 sati. Akciju Vaš dar za pravu stvar provoditi ćemo i u suradnji sa nekoliko osnovnih škola i to: OŠ Lepoglava, OŠ Donja Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Maruševec i OŠ Radovan, tijekom idućeg
tjedna od 23.-27. ožujka, na način jedan razred-jedan dar ! Jedan razred popunjavati će tijekom idućeg tjedna jedan humanitarni paket Crvenog križa. Humanitarni paketi koje prikupimo biti će uručeni socijalno-ugroženim obiteljima iz evidencije Crvenog križa.

Jasminka Ruhek, ravnateljica GDCK Ivanec

 

Promjena veličine fonta
Kontrast