KUD “Klaruš” Maruševec na 49. Đakovačkim vezovima

KUD “Klaruš” Maruševec na 49. Đakovačkim vezovima

Članovi KUD-a „Klaruš“ Maruševec, predstavljali su svoj maruševečki kraj i Varaždinsku županiju na 49. Đakovačkim vezovima, 05. srpnja ove godine.   U svečanoj povorci u kojoj je sudjelovalo šezdesetak folklornih društva, Klaruši su se predstavili u svojim izvornim maruševečkim narodnim nošnjama, pjesmom i plesom.  Raspjevani i rasplesani folkloraši KUD-a „Klaruš“, tijekom povorke izvodili su maruševečke pjesme i plesove koji su izazvali veliku pažnju publike. „Maruševec, Maruševec, najdraži naš je kraj…“ orilo se ulicama Đakova,  a program izveden na glavnom trgu ispred katedrale Klaruši su izveli poletno i veselo.

U sklopu 49. Đakovački vezova održana je i Smotra folklora Hrvatske na kojoj  su članovi  maruševečkog KUD-a izveli pjesme i plesove svojeg zavičaja.  Za svoj nastup nagrađeni su dugotrajnim pljeskom.

Osim što su predstavili svoj zavičaj i svoju Županju, Klaruši su stekli nova iskustva i nova poznanstva, a njihov nastup na Đakovačkim vezovima, rezultat je njihovog rada, zalaganja i ljubavi prema folklornoj baštini.

Promjena veličine fonta
Kontrast