LAG Sjeverozapad bogatiji za 9,5 milijuna kuna

LAG Sjeverozapad prisustvovao je jučer, 16. veljače 2017. godine u Ministarstvu poljoprivrede na svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli sredstava iz Programa ruralnog razvoja Lokalnim akcijskim grupama.

LAG-u Sjeverozapad ovim Ugovorom dodijeljeno je 9.469.160,82 kuna za provedbu podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« (provedba LRS), podmjere 19.3. »Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a« i podmjere 19.4. »Tekući troškovi i animacija« iz PRR 2014. – 2020«.

Dodijeljena potpora namijenjena je provedbi Lokalne razvojne strategije LAG-a, tj. sufinanciraju odabranih projekata od strane LAG-a za korisnike sa LAG područja i za ulaganja koja se provode na LAG području.

„Danas smo potpisali ugovor vrijedan 9,5 milijuna kuna koje će se investirati u područje našeg LAG-a. Novac je namijenjen za provedbu Lokalne razvojne strategije i za operativne troškove LAG-a. U Lokalnoj strategiji definirana su prioritetna područja ulaganja, a njenom provedbom novac će se dalje distribuirati korisnicima s područja LAG-a za projekte koje će kandidirati na natječaje LAG-a“, izjavio je Marijan Škvarić-predsjednik LAG-a.

Promjena veličine fonta
Kontrast