Maruše predstavile aktivnosti na sajamu tradicije u Petrijanec

Na Trgu sv. Petra i Pavla, Općina Petrijanec organizirala je na Petrovo sajam tradicije, na kojem su članice udruge Maruša izložile svoje rukotvorine.

Izložbom radova nastoje se očuvati predmeti i motivi tradicijske baštine užeg zavičaja nastalih tradicijskim vještinama poput vezenja, heklanja, pletenja cekera od kukuruzne komušine, izrade domaćih sapuna i izrade platna na tkalačkom stanu.

Sajmovi ručnih radova idealno su mjesto za prezentacije izrade rukotvorina, kupnju prigodnih blagdanskih poklona, upoznavanje novih ljudi i razmjene mišljenja, ali i prilika za najmlađe uzraste da se upoznaju s različitim tehnikama ručnih radova i izloženih unikatnih predmeta.

Svoje radove izložile su također članice gostujućih udruga; Udruga žena “Trnovečko srce” Trnovec, Čipkarsko društvo “Danica Bresler” Lepoglava, Udruga ručnih radova “Vezilje” Cestica, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga za očuvanje starih običaja “Črepičar”, Udruga žena “Preselica” Sračinec, Udruga žena iz centra svijeta, Kreativni seniori 54+ Kulturno-kreativni studio keramika i slikanje i OPG Zagorščak.

Svim udrugama podijeljene su zahvalnice za sudjelovanje, a sajam je osim domaćina, načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, obišao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Izvor: Aktualno.hr i Udruga žena Maruša Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast