Mladež DVD-a Donje Ladanje prva na Međuopćinskom natjecanju

Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec prošle je subote 31. kolovoza bila domaćin, a DVD Družbinec organizator 6. Međuopćinskog natjecanja vatrogasaca i vatrogasne mladeži Vatrogasnih zajednica općina Cestica, Petrijanec, Vinica i Maruševec.

Natjecanje se održalo na nogometnom igralištu u Družbincu, a nakon intoniranja himni prisutne je pozdravila predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek. Uz prisustvo načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, načelnika Općine Vinica Marijana Kostanjevca i načelnika Općine Maruševec Damira Šprema te predsjednika i zapovjednika vatrogasnih zajednica sudionika, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec otvorio je vatrogasno natjecanje.

Najprije su s vježbama krenuli najmlađi kojih je ukupno nastupilo četrnaest ekipa, dvanaest u muškoj i dvije u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji djece od 6-12 godina najbolji su bili članovi DVD-a Strmec Podravski, dok su kod djevojčica prvo mjesto osvojile članice DVD-a Nova Ves. U kategoriji mladeži (12-16 godina) nastupile su dvije ekipe, a pobjedu je odnio DVD Donje Ladanje ispred DVD-a Križovljan Cestica.

Kod odraslih je nastupilo ukupno dvadeset ekipa u tri kategorije. Od petnaest „muških A“ ekipa pobjedu su odnijeli vatrogasci DVD-a Družbinec ispred ekipe DVD Vinica 2 i DVD-a Lovrečan Dubrava. U kategoriji „muški B“ prvo mjesto pripalo je DVD-u Vinica, drugo DVD-u Lovrečan Dubrava a treće DVD-u Babinec. Kod žena najbolje su bile vatrogaskinje iz Družbinca ispred kolegica iz Virja Križovljanskog.

Rezultati su se ujedno bodovali i za Vatrogasni kup Općine Petrijanec gdje je prvo mjesto kod „muških A“ pripalo ekipi DVD-a Družbinec, drugo DVD-u Strmec Podravski a treće ekipi DVD-a Nova Ves. Kod žena prve su bile članice DVD-a Družbinec, a u kategoriji ženskog podmlatka male članice DVD-a Nova Ves dok su članice DVD-a Donje Ladanje bile druge. Kod dječaka prvo mjesto osvojio je DVD Strmec Podravski ispred DVD-a Družbinec i DVD-a Petrijanec.

Za regularnost natjecanja brinuli su suci Zdravko Kukec, Filip Vrbanec, Ivica Lazar, Zvezdan Korotaj i Davorin Habunek te kontrolor natjecanja Mladen Bogdanović.

Ovakav vid natjecanja pokazatelj je veoma dobre suradnje između četiriju vatrogasnih zajednica a  osmišljen je s ciljem povezivanja susjednih vatrogasnih organizacija i društava, povećanja atraktivnosti zbog većeg broja natjecatelja ali i promocije vatrogastva među stanovništvom posebno mladima te poticanje sudionika na zajedništvo, razvijanje prijateljstva i pozitivnog natjecateljskog duha.

Promjena veličine fonta
Kontrast