MNK „Duki“ i MNK „Novaki 2“ u vrhu hrvatskog mininogometa

U nedjelju je u Ivanić Gradu održana završnica  Prvenstva  i Kupa Hrvatske u mininogometu koja je okupila  22 najbolje momčadi iz cijele Hrvatske. Našu  županiju predstavljale su 4 mininogometne ekipe i to pobjednik malonogometne lige u Općini Maruševec MNK “Duki“ iz Druškovca, pobjednik lepoglavske lige FC “Cojones“  te najbolji iz ivanečke malonogometne lige MNK “Prigorec“ iz Ivanca.  Kao lanjski  finalista prvenstva  koje je bilo održano u Sisku drugo plasirana ekipe iz malonogometne lige Općine Maruševec  MNK „Novaki 2“ igrali su u Kupu Hrvatske. U  Prvenstvu Hrvatske MNK “Duki“ bio je slobodan u prvom kolu radi rejtinga stvorenog lanjskim finalom igrača iz Novaka  da bi u četvrtfinale bili bolji od  Prigorca s rezultatom 5-4 nakon izvođenja sedmeraca s obzirom da  je utakmica u regularnom dijelu završila 2:2. U polufinalu se ekipa iz Druškovca susrela s ekipom MNK  CB LE-IV, kasnijim pobjednikom prvenstva te izgubila 0-3. U borbi za treće mjesto  MNK “Duki“ pobijedio je ekipu  Maredo Grill  nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 3-2  jer  zbog umora igrača nisu mogli igrati utakmicu nego su direktno pucali sedmerce. U finalu je ekipa CB LE-IV  iz Đakova bila bolja od MNK Garage club public iz Šibenika rezultatom 6:3.  Za ekipu MNK “Duki“ u Ivanić Gradu su nastupili  Dejan Rogina, Josip Jakopec, Jasmin Kokotec, Ivica Čusek, Vlado Prekupec, Viktor Eršegović, Josip Belcar, Dalibor Cafuk, Drago Kokotec, Stjepan Vizec i Marinko Cafuk

Prošlogodišnji finalist prvenstva Hrvatske MNK „Novaki 2 „ ove godine je, nakon poraza u zadnjem kolu  malonogometne lige Općine Maruševec  od ekipe MNK „Duki“ i osvojenog 2.mjesta, nastupao u Kup natjecanju. U  četvrtfinalu  pobijedili  su SC Flegar s 1-0 a istim rezultatom u polufinalu  i CB Academiu. U finalu utakmica s MNK “Hotel Sport“ bila je vrlo  izjednačena.  U regularnom dijelu  završila je 1:1  no na kraju vjerojatno su presudili umor i nervoza jer su igrači iz Novaka promašili dva kaznena udarca, dok su dečki iz Ivanića bili sigurniji i došli do potpuno zasluženog naslova pobjednika Kupa Hrvatske.

Za MNK „NOVAKI 2“ igrali su: Tihomir Martinčević, Kruno Martinčević, Jasmin Martinčević, Arsen Martinčević, Tomislav Belcar, Dejan Martinčević, Zoran Martinčević, Marinko Martinčević, Krunoslav Mesec, Emil Martinčević, Matija Patrčević, Alen Kokotec i Marin Belcar.

Nogometašima i jedne i druge ekipe iz Maruševca te navijačima  prijevoz do Ivanić Grada osigurala  je Općina Maruševec.

Nakon cjelodnevnog programa ovaj prekrasan mininogometni dan završio je kako se i priliči, spektakularnim vatrometom, na iznenađenje svih okupljenih, uz obećanje predsjednika Saveza Brune Alpeza: ”vidimo se i dogodine u Ivanić Gradu, na još većem spektaklu, uz još veći broj sudionika i gledatelja”.

 

 

Promjena veličine fonta
Kontrast