Modernizaciju javne rasvjete na području Općine poduprlo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirat će projekt Modernizacija javne rasvjete na području Općine Maruševec s 277 tisuća kuna.

Radi se o projektu ukupne vrijednosti 639 tisuća kuna, kojeg je Općina Maruševec pripremila i prijavila na javni poziv za sufinanciranje gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini, kojeg je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Republike Hrvatske.

-Projekt Modernizacija javne rasvjete na području Općine Maruševec pripremili smo i prijavili u ožujku ove godine na raspisani poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja kako bi podigli razinu javnih komunalnih usluga i ujednačili standard stanovnika Općine Maruševec. Osim toga, provedbom projekta osigurat ćemo zaštitu okoliša i povećati energetsku učinkovitost javne rasvjete što će rezultirati uštedama u potrošnji javne rasvjete i omogućiti Općini Maruševec dodatno ulaganje u komunalnu infrastrukturu, rekao je prilikom preuzimanja Odluke o sufinanciranju prijavljenog projekta danas je u Općini Sveti Đurđ načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Špremu je Odluku o sufinanciranju projekta s 277 tisuća kuna uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. Štromar je tom prilikom izjavio kako je Ministarstvo donijelo odluke o sufinanciranju komunalnih projekata, a u Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. – Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave – izjavio je ministar Štromar.

Svečanosti uručivanja Odluka nazočio je i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, koji ističe kako će se provedbom projekta zamijeniti postojeće neekološke i energetski neučinkovite svjetiljke javne rasvjete. -U naseljima Donje Ladanje, Koretinec, Čalinec, Brodarevec, Novaki, Druškovec i Selnik do kraja ove godine modernizirat ćemo javnu rasvjetu sa 278 novih ekološki i energetski učinkovitih LED svjetiljki javne rasvjete, što će osim ekološke i ekonomske komponente utjecati i na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu, istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općina Maruševec nastavlja s uspješnom praksom privlačenja sredstava s nacionalne i europske razine, a Modernizacija javne rasvjete na području Općine Maruševec još je jedan projekt koji govori tome u prilog. Preostala sredstva u visini 362 tisuće kuna potrebna za provedbu projekta osigurana su u proračunu Općine Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast