Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U prostorijama Općine Maruševec ovog je tjedna provedena druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi za darivatelje sa šireg maruševečkog područja, u organizaciji Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec i Općine Maruševec.

Volju i želju za pomaganjem drugima, građani su u Maruševcu pokazali od jutarnjih sati. Akciji je pristupilo 45 darivatelja, prikupljeno je 42 doza dragocjene tekućine, dok su tri darivatelja odbijena.

Po prvi puta krv je darivala Blaženka Vrbanec iz Maruševca, kojoj organizatori čestitaju i žele dobrodošlicu u veliku obitelj darivatelja, a koji svojim hvalevrijednim i humanim činom pomažu u spašavanju ljudskih života.

U akciju su se uključili i načelnik Mario Klapša i djelatnici Općine Maruševec. –S obzirom na to da u varaždinskoj bolnici, kao i u bolnicama diljem zemlje nedostaje zaliha krvi, uključili smo se u akciju darivanja, kao i naši sugrađani koji nekoliko puta godišnje kroz dobrovoljno darivanje krvi pokazuju svoju nesebičnost. Drago nam je da naša zajednica i kroz ovakve humane akcije želi pomoći i spasiti nekome život, rekao je tom prilikom načelnik Klapša i uputio zahvalu djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na profesionalnosti i ekspeditivnosti.

Iz Gradskog društva Crvenog Križa Ivanec ističu kako građani s područja Općine Maruševec u velikom broju daruju krv i pozivaju građane sa šireg ivanečkog područja da se pridruže budućim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje.

Fotografije: Gradsko društvo Crvenog Križa Ivanec

Promjena veličine fonta
Kontrast