Održana Izborna Skupština KUD-a „Klaruš“ Maruševec

Nakon što su izabrana radna tijela, na Skupštini Kulturno-umjetničkog društva Klaruš predsjednica KUD-a, Ana Rehvald podnijela je Izvješće o radu za proteklu godinu.

-KUD je prošle godine obilježio 20 godina postojanja. -Jubilarna 20 godina KUD-a bila je jedna od najuspješnijih od osnivanja. KUD „Klaruš“ prošle je godine treći put za redom predstavljao Varaždinsku županiju na Državnom susretu izvornih folklornih skupina u Sisku. Tamburaška sekcija KUD-a, uz potporu pjevačke sekcije,  predstavljala je Varaždinsku županiju na Državnom susretu tamburaških orkestara i sastava te je u kategoriji folklornih sastava  osvojila 2.mjesto. Stariji uzrast dječje folklorne grupe također je na Županijskoj smotri proglašen najuspješnijom grupom i stoga je Varaždinsku županiju predstavljao na Dječjim Vinkovačkim jesenima. Dramska sekcija KUD-a također je sudjelovala na Županijskoj smotri kazališnih amatera kao jedna od rijetkih koja je nastupila na svim dosadašnjim smotrama. Članovi KUD-a realizirali su sve planirane programe – Večer dramskih amatera, koncert „Popijevku ti dam“, Povorku Jure Zelenog, 17. Dane folklora, Dječji folklorni festival DUM (Djeca u Maruševcu), Jesen u Maruševcu. Bili smo domaćini Županijske smotre tamburaških orkestara i sastava. Osim toga, članovi KUD-a, svoj su maruševečki kraj predstavili u Međimurskoj, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Osječko-baranjskoj, Krapinsko – zagorskoj i Vukovarsko – srijemskoj županiji. Kako bi ostvarili sve svoje ciljeve najviše su tome pridonijeli naši članovi, te njihovi voditelj, Pjerino Hrvaćanin, Franjo Plantak i Zlatko Peharda. Veliki doprinos u svemu tome imaju i roditelji naših najmlađih članova koji nas također prate i pomažu nam u radu. U 38 nastupa prošle godine, Klaruši su bili promotori maruševečkog kraja  – istaknula je predsjednica KUD-a, Ana Rehvald.

Financijsko izvješće za proteklu godinu podnio je tajnik KUD-a Zlatko Peharda. Podnesena izvješća jednoglasno su prihvaćena. Ovogodišnja skupština bila je ujedno i izborna, i s obzirom na to da su članovi dosadašnjeg Upravnog odbora u protekle 4 godine iznimno dobro vodili Društvo, Skupština je prijedlog, da im se mandat produži na još četiri godine, prihvatila jednoglasno. Tako će u iduće četiri godine dužnost predsjednice obnašati Ana Rehvald, dužnost tajnika Zlatko Peharda, a članovi Upravnog odboraće i dalje biti Brankica Korpar, Branko Mavrek, Ljiljana Kundija, Sanjica Kliček i Nikola Peharda. Na Skupštini je predstavljen plan rada i financijski plan za 2019. godinu, koji je ambiciozan, ali i ostvariv. Posebno je istaknuto kako je u Društvu većina članova djece školske dobi te da je plan rada usmjeren upravo prema radu s mladima. Društvo će to osigurati kroz programe i projekte. Skupštini su prisustvovali i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljarkoji su čestitali na uspješnoj protekloj godini i zaželjeli mnogo uspjeha u radu svim članovima i Upravi KUD-a.

Fotografije: KUD Klaruš Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast