ODRŽANA Izborno-konstituirajuća sjednica Skupštine GDCK Ivanec, 12. siječnja 2016.g.

Dana 12. siječnja 2017.g. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec održalo je Izvještajno-konstituirajuću sjednicu Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Izborno-konstituirajuću sjednicu otvorila je dosadašnja predsjednica GDCK Ivanec, gđa Rahela Blažević. Sjednici su prisustvovali i zastupnik Hrvatskog Sabora i gradonačelnik Grada Ivanca, g. Milorad Batinić; zamjenik gradonačelnika Grada Ivanca g. Čedomir Bračko, zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave g. Hrvoje Kovač i zamjenica ravnatelja Centra za socijalnu skrb Ivanec gđa Anica Pahić.

Na izborno-konstituirajućoj sjednici Skupštine verificiran je mandat za 25 zastupnika Skupštine izabranih tijekom rujna-prosinca u mjesnim/općinskim/osnovnim društvima Crvenog križa i aktivima dobrovoljnih darivatelja krvi. Također, usvojena je odluka Odbora GDCK Ivanec o imenovanju počasnim članovima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, g. Antuna Herceg i g. Franje Vrabelja, te novi saziv Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Ivanec broji ukupno 27 zastupnika, članova Crvenog križa koji svoj doprinos daju djelatnostima GDCK Ivanec, ostvarenju i realizaciji programskih osnova rada, koji su prihvatili Statut, načela i programske zadaće GDCK Ivanec.

Na sjednici je izabran novi sastav tijela Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i to: predsjednik, dva zamjenika predsjednika, članovi Odbora, Nadzornog Odbora, zastupnici za Skupštinu Društva Crvenog križa Varaždinske županije i jedan zastupnik za Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa.

Za predsjednicu GDCK Ivanec izabrana je dugogodišnja članica Skupštine i Odbora GDCK Ivanec, gđa Josipa Krtanjek. Zamjenicima predsjednice izabrani su: g. Zlatko Barbir i g. Sjepan Cerjan. Članovima Odbora GDCK Ivanec izabrani su uz Josipu Krtanjek, Zlatka Barbira i Stjepana Cerjana; Vjekoslav Žirovec, Ksenija Čretni, Vesna Matišić i Stjepan Kukec. Članovi Nadzornog Odbora su: Josip Polančec, Martin Bunić i Čedomir Bračko.

Za Skupštinu Hrvatskog Crvenog križa Nacionalnog društva Zagreb, kao predstavnik GDCK Ivanec, izabran je zamjenik predsjednice g. Zlatko Barbir.

Na Skupštini je usvojen Program rada i Financijski plan za 2017.g. i donijete programske smjernice za novo mandatno razdoblje od 2017-2020.g.

Također, zastupnici i prisutni gosti upoznati su sa aktivnostima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec u proteklom mandatnom razdoblju od 2013.-2016.g. putem opširnog Izvješća o radu kojeg je podnijela ravnateljica GDCK Ivanec, Jasminka Ruhek.

Nakon provedenih izbora i podnijetih Izvješća, uslijedila je svečanost uručivanja zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa volonterkama GDCK Ivanec koje su tijekom sedam dana(noći) volontirale u Tranzitno-izbjegličkom kampu 2015.g. u Slavonskom Brodu. (tri volonterke GDCK Ivanec već su ranije primile zahvalnice na svečanosti u Županijskoj palači).

Zahvalnice su na Skupštini GDCK Ivanec primile: Ines Novačko i Mirjana Filipović.

Svečano su uručene dvije Odluke o imenovanju počasnim članovima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, g. FRANJI VRABELJU iz Lepoglave i g. ANTUNU HERCEGU iz Ivanca. Oba volontera su svojim istrajnim, dugogodišnjim dobrovoljnim radom i zalaganjem dali doprinos općem razvoju i ostvarenju ciljeva Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Ivanec.

Svim zastupnicima i gostima obratio se zastupnik Hrvatskog Sabora i gradonačelnik Grada Ivanca, g. Milorad Batinić. Čestitao je svima na volonterskom trudu i doprinosu. Naglasio je kako nas zasigurno očekuje mnogo novih izazova, osobito se osvrnuvši na mnogobrojne velike nesreće, krize i prirodne katastrofe u svijetu. Istaknuo je važnost i vrijednost sudjelovanja GDCK Ivanec i naših volontera u humanitarnoj akciji ”Pomozimo području pogođenom poplavama”2014.g. a pohvalio je sudjelovanje i volonterski doprinos volonterki GDCK Ivanec u Izbjegličkoj krizi 2015.g.  U situacijama kriza, katastrofa i drugim izvanrednim situacijama, rekao je gradonačelnik, Grad Ivanec će, a vjeruje i ostale sredine i općine aktivno sudjelovati i van zakonskih propisa, kako bi se pomoglo radu i djelovanju Crvenog križa u takvim situacijama.

Zahvalio je dosadašnjoj predsjednici gđi Blažević na rezultatima, a novoj predsjednici zaželio puno uspjeha u radu.

Zastupnicima se obratio i zamjenik gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoje Kovač. G. Kovač čestitao je i zahvalio dosadašnjoj predsjednici GDCK Ivanec na postignutim rezultatima. Zahvalio je osobito volonterima koji, kako je rekao čine okosnicu Crvenog križa i bez kojih ovakvi rezultati ne bi mogli biti ostvareni. Također se osvrnuo na značajnu ulogu organizacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u kriznim situacijama danas u svijetu, te naglasio važnost pravovremenog odgovora i pružanje pomoći u takvim situacijama.

Poručio je volonterima kako je važno ne odustati, već raditi punom snagom, animirati mlade osobe, a kako bi se stvorila baza volontera koji će nastaviti važan dio humanitarnih aktivnosti Crvenog križa, što su također, kako je rekao, izazovi novo izabranog vodstva. Grad Lepoglava, naglasio je i nadalje će pružati punu pomoć i podršku.

Na kraju sjednice, ravnateljica GDCK Ivanec zahvalila je dosadašnjoj predsjednici GDCK Ivanec, gđi Raheli Blažević na suradnji i doprinosu ostvarenim rezultatima.

Pripremila, ravnateljica GDCK Ivanec:

Jasminka Ruhek

DSC00196 DSC00183

Promjena veličine fonta
Kontrast