Održani 18. Dani folklora u Maruševcu

U sklopu Dana Općine, u ispunjenoj školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec u Maruševcu održani su 18. Dani folklora u Maruševcu. Organizirao ih je KUD Klaruš Maruševec u suradnji s Općinom Maruševec te uz pokroviteljstvo Varaždinske županije.

U programu dvodnevne manifestacije prvog su dana nastupili Kulturno-umjetnička udruga Seljačka sloga iz Nedelišća, Kulturno-umjetničko društvo Klenovnik te dječja grupa, mlađi uzrast tamburaša i folklorna sekcija Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca.

Na početku manifestacije, zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša zaželio je dobrodošlicu svim gostima i građanima na dvodnevni događaj koji se po prvi put održava u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec u Maruševcu. -Danas ovdje pratimo manifestaciju koja 18-u godinu zaredom obogaćuje kulturni program u povodu Dana Općine. Ovo je pravi dokaz da je Općina Maruševec svojevrsni brend kad govorimo o kulturi i tradiciji, uz nadaleko poznatog Juru Zelenog koji sa svojom povorkom u sklopu obilježavanja Dana Općine već tradicionalno obilazi svoj kraj. Povorku koja je ove godine prolazila kroz četiri naselja organizira naš KUD Klaruš koji je najbolji KUD u Varaždinskoj županiji, što potvrđuju brojni nastupi i priznanja, kao i organizacija raznih kulturno-umjetničkih događanja, rekao je zamjenik Klapša te zahvalio Varaždinskoj županiji i Osnovnoj školi na dobroj suradnji.

Program manifestacije pratio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, koji je tom prilikom istaknuo kako je počašćen i sretan što može biti u Maruševcu i pratiti manifestaciju, te da Varaždinska županija KUD-u Klaruš stoji na usluzi i ubuduće.   

Drugog dana 18. Dana folklora u Maruševcu u programu su nastupili Folklorna skupina Kolo iz Zagreba, Kulturno-umjetničko društvo Bistra, te domaćini, Kulturno-umjetničko društvo Klaruš Maruševec.

Okupljene je na početku programa pozdravio načelnik Damir Šprem kazavši pritom kako je u povodu 18. obljetnice, Općina Maruševec preselila KUD Klaruš i Dane folklora iz Doma kulture u novouređenu školsko-sportsku dvoranu Osnovne škole jer su njihovi rezultati dokaz da je to potrebno i da oni to zaslužuju. Kao i prošle godine, manifestaciju su pratili predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar te potpredsjednik Općinskog vijeća Mario Možanić s vijećnicima.

Na kraju programa predsjednica KUD-a Klaruš Maruševec Ana Rehvald uručila je zahvalnice društvima koji su sudjelovali u programu.

Promjena veličine fonta
Kontrast