Održavanje 43. akcije Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2015.” pod motom: “Vaš dar za pravu stvar”

Ivanec, 07. listopad 2015.
Ur. broj: 01/5-5-3/15-3

PREDMET:Održavanje 43. akcije Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2015.” pod motom: “Vaš dar za pravu stvar”
15. listopad (četvrtak)

Kako prethodnih, tako i ove godine naše Društvo Crvenog križa uključuje se u obilježavanje 43. sabirne akcije Hrvatskog Crvenog križa “Solidarnost na djelu 2015.”, pod motom

“Vaš dar za pravu stvar”

Radi se o zajedničkoj akciji svih društava Hrvatskog Crvenog križa koja se tog dana provodi u svih 130 društava u RH.

U ovogodišnjoj akciji prikupljaju se dobrovoljni novčani prilozi i hrana.
Za poklonjen novac građanima se uručuje novčani bon zahvalnosti, odnosno u tu svrhu pripremljen bookmark/označivač stranica, u vrijednosti od 5 kuna, ovjeren žigom GDCK Ivanec. Svaki bookmark ima svoj broj i sukladno tome su distribuirani na teren.

Akcija započinje 15. 10 i u organizaciji GDCK Ivanec traje do 15.11.

Ovogodišnju akciju Solidarnosti, GDCK Ivanec provest će na slijedeće načine:
a) Prikupljanjem novčanih sredstava
1. Prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga putem novčanih bonova zahvalnosti, vršit će se u svim osnovnim i srednjim školama na području djelovanja GDCK Ivanec, te nekolicini poduzeća s kojima GDCK Ivanec ostvaruje suradnju unazad nekoliko godina. Na teren je distribuirano bonova u vrijednosti ukupno 25.000,00 kn.
2.Na sam dan akcije, u četvrtak, 15.10. – mladež GDCK Ivanec obilaziti će uži centar Ivanca, građane pozivati na donaciju, a građanima za poklonjen novac uručivati novčani bon zahvalnosti.
3.Na uplatu novčanih donacija pozvana su i pojedina poduzeća/firme koja rade na području djelovanja GDCK Ivanec
b) Prikupljanjem hrane za pakete humanitarne pomoći HCK
1. Svoju želju za prikupljanjem hrane izrazile su slijedeće osnovne škole na području djelovanja GDCK Ivanec i to: OŠ Lepoglava, OŠ Kamenica, OŠ Višnjica, OŠ Bednja, OŠ Voća, OŠ Klenovnik i OŠ Radovan (za pohvalu je da se neke od navedenih škola ove godine već drugi put uključuju u prikupljanje hrane za siromašne osobe iz evidencije GDCK Ivanec; u travnju 2015.g. u akciji prikupljanja hrane sudjelovale su: OŠ Lepoglava, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Radovan i OŠ Maruševec).
Prikupljena hrana (prikuplja se: brašno, ulje, riža, sol, šećer, juhe, tjestenina, konzerve, paštete, marmelada, čaj, sok, deterdženti ra rublje i suđe, šampon za kosu, sapun….) podijeliti će se socijalno-ugroženim obiteljima iz evidencije Crvenog križa Ivanec.

Sva prikupljena novčana sredstva sukladno odluci Odbora GDCK Ivanec utrošit će se:
1. za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa povodom predstojećih božićno-novogodišnjih blagdana za socijalno-ugroženo stanovništvo iz evidencije GDCK Ivanec. GDCK Ivanec u evidenciji socijalno-ugroženih osoba ima preko 300 obitelji s područja gradova: Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.
Radi se o obiteljima koje teško žive, s vrlo malo ili nikakvim prihodima, često od socijalne pomoći, o obiteljima koje imaju djecu i koje žive od dječjeg doplatka, djeca nemaju nove igračke, nemaju novu garderobu, ona je često iz Crvenog križa ili neke druge humanitarne organizacije, obitelji su bez mogućnosti da djeci osiguraju ono što svi smatramo ”normalnim”… radi se o obiteljima koje imaju djecu s teškoćama u razvoju i koje teško odlaze s djecom na rehabilitaciju jer im je to teško financijski podnijeti…..o starijm osobama, osobama koje žive u udaljenim, ruralnim područjima, u vlažnim i derutnim prostorima….riječju, o obiteljima koje trebaju našu pomoć

O tijeku akcije, donatorima, iznosima prikupljenih sredstava, kao i konačnim rezultatima akcije, GDCK Ivanec izvješćivat će javnost putem medija, Facebook stranice, kao i web stranice Društva: www.crveni-kriz-ivanec.hr

Kako bismo postigli što bolji uspjeh ovogodišnje akcije ”Solidarnosti” pozivamo Vas da se uključite i tako zajednički pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija.
GDCK Ivanec poziva sve na suradnju; pružimo pomoć ovdje i sada !!!

Promjena veličine fonta
Kontrast