Općina Maruševec potiče poljoprivrednu proizvodnju

Općina Maruševec dodijeljuje bespovratne potpore za poljoprivredni sektor, za koje je u Proračunu osigurano gotovo 100 tisuća kuna.

Općina Maruševec je i ove godine omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “Program poticanja malog i srednjeg poduzetništva Općine Maruševec za razdoblje od 2020. do 2021.“.

-Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec drugu godinu zaredom građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u poslovanju. Na taj način želimo olakšati razvoj novih proizvoda i usluga te pomoći u povećanju njihove gospodarske aktivnosti i proizvodnji te u očuvanju postojećih radnih mjesta, ističe načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, te dodaje da je za te namjene u općinskom proračunu osigurano gotovo 100 tisuća kuna.

-Općina Maruševec pomaže poljoprivrednicima u nabavi traktorskih priključaka, opreme i mehanizacije te samohodnih strojeva i opreme, kao i opreme za ventilaciju, rasvjetu, grijanje i hlađenje prostora te sustava za navodnjavanje. Osim toga, sufinancira se i nabava opreme za obradu, čišćenje, preradu, pakiranje ili čuvanje primarnih poljoprivrednih proizvoda te oprema i građevinski elementi za držanje životinja te poboljšanje uvjeta držanja životinja, oprema za pripremu/proizvodnju stočne hrane, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša.

Općina Maruševec poziva poljoprivrednike da se posjete Internet stranice Općine Maruševec gdje se nalaze svi potrebni dokumenti za prijavu ili se jave u Jedinstveni upravni odjel za dodatne informacije oko prijava. Rok za prijavu projekata je 22. svibanj ove godine.

Promjena veličine fonta
Kontrast