Općina Maruševec želi da Vodogradnja napusti radove

Vlast Općine Maruševec danas je izvođača radova na Aglomeraciji, tvrtku Vodogradnja d.d., optužila za odugovlačenje projekta zbog čega oni “trpe batine” od građana.

Konkretno, Maruševčani se žale na vodu koja izbija iz šahtova, neprohodnost ceste, probijanje rokova i oglušivanje na opetovane zahtjeve za sanacijom problema.

– Voda već mjesec dana izbija iz šahtova, cesta je poplavljena i gotovo neprohodna, a izvođač radova ignorira probleme. Nemaran je i odnos na infrastrukturi na trasi kanalizacije. Varkom je već četiri puta sanirao svoje vodovodne priključke koje su potrgali izvođači radova – rekao je načelnik Maruševca Damir Šprem.

Šprem ističe kako je problem u Gredi danas ponovno eskalirao, cesta je poplavljena, točnije da sistem koji bi trebao biti nepropusan  – „pušta vodu na sve stane“. U najgorem slučaju cesta će se morati zatvoriti.

“Neka se povuku iz projekta”

Stupili smo u kontakt s vlasnikom tvrtke Vodogradnja Tomislavom Kezeljom, koji prozivke od strane općinske vlasti nije želio komentirati. S druge strane, prozvao ga je i zamjenik načelnika Mario Klapša.

– Ne želimo više primati batine, niti mi niti Varkom, jer radove izvodi poduzeće Vodogradnja. Građani općine su taoci projekta već 630 dana i smatram kako bi se navedena firma, koja očito nije u mogućnosti završiti radove, trebala povući iz ovog višemilijunskog projekta – rekao Klapša na čije se riječi nadovezao i Šprem.

– Kao i sve općine uključene u projekt, mi svoje obveze podmirujemo u roku, a za to dobivamo manjkavosti, na što ni na kakav način ne možemo utjecati. Ako je tome tako, onda je bolje stati prije nego kasnije imati nefunkcionalnu kanalizaciju – zaključio je Šprem.

Izvor: eVarazdin.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast