Osnovnoškolcima predani novi garderobni ormarići

Osnovnu školu „Gustav Krklec“ u Maruševcu danas je posjetio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i načelnik Općine Maruševec Damira Šprema te domaćina, ravnatelja škole Tomislava Vinceka predao školi na uporabu nove školske garderobne ormariće. Naime, Općina Maruševec je u suradnji s Varaždinskom županijom nabavila školske ormariće vrijednosti 100 tisuća kuna. Radi se o ukupno 492 ormarića za sve tri škole na području Općine Maruševec, čime se znatno podiže pedagoški standard učenika.

Ravnatelj škole Tomislav Vincek zahvalio se Općini Maruševec i Varaždinskoj županiji na konstantnom ulaganju u školu koju trenutno pohađa preko 470 učenika raspoređenih u 29 razredna odjela. Osim matične škole tu su i dvije područne škole sa sjedištem u Druškovcu i Gredi.
-Želja i zadatak Općine je da također podupire razvoj škole na svome području, naglasio je načelnik Općine Šprem te dodao kako se radi o nadogradnji standarda u školstvu na području Općine Maruševec koja će učenicima pomoći i karika je ka kvalitetnijem obrazovnom sustavu.

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako se radi o jednom kotačiću u čitavom nizu investicija koje su se dogodile u ovoj školi. -Ova škola je dobar primjer obrazovne politike Varaždinske županije koja se ne zadovoljava prosječnošću nego, kao što znate, uvijek i svugdje teži nadstandardu. Ovdje je sve počelo JPP-om, škola je nadograđena sa osam učionica, a izgrađena je i sportska dvorana. U međuvremenu je dvorana i zvučno izolirana, školu kontinuirano opremamo i za to izdvajamo znatna sredstva. Pretprošle godine smo primjerice opremili tehničku učionicu po najvišim tehničkim standardima. Općina Maruševec je jedna od najvećih općina u Županiji, stoga ova škola ima puno učenika, a osima matične posjeduje i dvije područne za čiji opstanak i razvoj usmjeravamo posebnu pozornost. Tako smo u Druškovcu, gdje je škola također dograđena po modelu JPP-a, prošle godine zamijenili kompletno krovište. Ovi ormarići koje danas simbolično predajemo na uporabu učenicima su jedan segment u tome nadstandardu, a tu mislim prije svega na jednosmjensku nastavu i produženi boravak. Svakako pozdravljamo i sudjelovanje Općine koja također brine i skrbi o školi te je svaka njihova participacija u tom pogledu pohvalna. Meni osobno je posebno drago što infrastrukturna ulaganja prati sadržaj te čestitam ravnatelju i djelatnicima na odličnim rezultatima koje postižu njihovi učenici, a Županija će im i nadalje pomagati i biti partner u projektima – zaključio je zamjenik župana Paljak.

Važno je naglasiti kako se novim ormarićima povećava higijena, postiže se veća urednost hodnika i prostora škole, ali se ujedno stvara i osjećaj odgovornosti kod učenika te se dobiva i određeni kutak privatnosti.

Izvor: Općina Maruševec i VZZ.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast