Otvoren dograđeni dio Dječjeg vrtića Čarolija

Dječji vrtić Čarolija u Bikovcu u Općini Maruševec otvoren je u lani u svibnju. Zbog velikog broja upisane djece i liste čekanja, ubrzo je ovaj moderni vrtić postao premali pa se nakon samo osam mjeseci rada investitor odlučuje na proširenje. Od izrade projektne dokumentacije do svečanog otvorenja milijun kuna vrijedno dograđenog dijela, prošlo je svega pola godine.

Općina Maruševec te djeca i roditelji s ovog područja dobili su priliku jednog modernog vida odgoja i obrazovanja koji je posvećen 21. stoljeću. Trenutno u dograđenom dijelu zgrade postoje tri vrtićke odgojne obrazovne skupine te sada naša odgojno-obrazovna skupina broji ukupno 7 skupina o kojima brine 12 stalno zaposlenih djelatnika. Izuzetno sam ponosna što smo uspjeli ostvariti svoje snove te što smo uspjeli ostvariti suradnju ne samo s lokalnom zajednicom nego i širom zajednicom koja nam svakodnevno izlazi u susret, rekla je tom prilikom ispred osnivača Davorka Kumrić te dodala kako u međuvremenu od otvorenja vrtića prošle godine, verificiran kraći program učenja engleskog i njemačkog jezika, programa predškole, a djeca imaju organiziranu malu školu plivanja i muzičku radionicu koja je održava srijedom.

Ove je godine upisano 123 djece, a vrtić broji 12 zaposlenih. Vrtićki kapacitet popunjavaju djeca s područja Općine Maruševec u 85 posto, a rado dolaze i mališani iz susjednih općina. Nove vrtićke prostorije obišao je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. -U ovim brzim vremenima, kad su roditelji sve više zaposleni, kad baka i djeda servis ne funkcioniraju imamo potrebe za vrtićima i to vidimo na području čitave Hrvatske, ne samo u Općini Maruševec i Varaždinskoj županiji. Trenutno se proširuje ili izgrađuje više od 200 vrtića, a ideja je i da oni duže rade sve da bi roditelji imali mogućnost ali i sigurnost kad znaju gdje se djeca nalaze i da se odgajaju na kvalitetan i dobar način, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar.

Otvorenju dograđenog dijela vrtića nazočio je općinski načelnik Damir Šprem sa svojim zamjenikom Mariom Klapšom i suradnicima. -Općina Maruševec je sretna što se pojavila privatna inicijativa za proširenjem dječjeg vrtića, budući da susjedne općine i gradovi s vrtićkim kapacitetima imaju problema, stoga smo zahvalni obitelji Kumrić na njihovom iskoraku u tom pogledu, rekao je tom prilikom načelnik Damir Šprem.

Općina Maruševec veliku pozornost pridaje djeci i mladima, te mladim obiteljima koje žele zadržati u ovome kraju. -Još uvijek smo u demografskom minusu ali se trudimo to poboljšati. Od iduće godine krećemo s novim demografskim mjerama što znači da ćemo povećati sufinanciranje vrtića, a vidimo i da ove godine imamo veći broj djece u školskom dnevnom boravku, znači da naše mjere daju rezultate, naglasio je načelnik Šprem.

U Čaroliji veliku pozornost pridaju stalnom usavršavanju odgojitelja, a vrtić ima i svoj eko-vrt. Što se tiče budućih investicija, u planu je izgradnja vanjske sjenice i proširenje vanjskog igrališta s dodatnim poligonima.

Dograđene prostorije Dječjeg vrtića Čarolija prije otvorenja blagoslovio je velečasni Krunoslav Milovec.

Fotografije: Dječji vrtić Čarolija

Promjena veličine fonta
Kontrast