Općini odobreno sto tisuća kuna za modernizaciju cesta!

U zagrebačkom hotelu Sheraton danas su potpisivani ugovori o sufinanciranju projekata prema raspisanom Programu održivog razvoja lokalne zajednice od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u veljači ove godine.

Ugovor o sufinanciranju projekta vrijedan 100 tisuća kuna s ministricom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac potpisao je zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša.

Ovo je već dugi ugovor po redu ove godine o sufinanciranju projekata kojim će dobivena sredstva uložiti u modernizaciju infrastrukture u cilju zadovoljenja kolektivnih prioriteta.

-Radi se o sufinanciranju projekta Modernizacija nerazvrstanih cesta na području Općine Maruševec, vrijednog ukupno 392 tisuće kuna. Pripremljenim projektom kojega je Općina Maruševec prijavila u ožujku ove godine na Program Ministarstva želimo poboljšati infrastrukturnu povezanost i komunalnu opremljenost u općini, što je važna pretpostavka za stvaranje uvjeta za ostanak ljudi u našem ruralnom području, ali i jačanje gospodarskih aktivnosti na području Općine Maruševec, istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša te dodao kako je Općini Maruševec ovo već četvrto odobreno sufinanciranje u zadnje dvije godine što pokazuje da je Ministarstvo prepoznalo kvalitetu ali i potrebu sufinanciranja značajnih lokalnih projekata.

Na svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su predstavnici 15 jedinica lokalnih samouprava s područja Varaždinske županije, kojima je Ministarstvo regionalnog razvoja dodijelilo preko 4 milijuna kuna pomoći. Na svečanosti se okupljenima obratila ministrica Gabrijela Žalac i pomoćnica ministrice Ana Odak koja je nazočnima predstavila Nacionalnu razvojnu strategiju Republike Hrvatske do 2030. godine.

Promjena veličine fonta
Kontrast