Svečano obilježavanje Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25.10.

Dana 24. listopada 2014. u hotelu Orion u Horvatskom s početkom u 18,00 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, svečano će se obilježiti Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopad. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopad, prilika je da ukažemo na značaj i važnost darivanja krvi, te iskažemo zahvalnost svim darivateljima i darivateljicama za njihovu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku koju pokazuju darujući ono najvrjednije što čovjek može dati.
Svečanost se održava u čast 21 darivatelja koji su zaključno s 30. rujna 2014. ostvarili pravo na zahvalnicu i mali odnosno veliki srebrni znak priznanja, odnosno zahvalnicu za izvanredan uspjeh.
Sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa, ženama – darivateljicama krvi pripada pravo na zahvalnicu i srebrni/zlatni znak priznanja za 35,55 i 75 puta darovanu krv.
Na ovogodišnjoj podjeli za 35 puta darivanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja primiti će 3 žene-dobrovoljne darivateljice krvi. Sukladno Pravilniku o priznanjima, muškarcima – darivateljima krvi pripada pravo na
zahvalnicu i srebrni/zlatni znak priznanja za 50, 75 i 100 puta darovanu krv.
Na ovogodišnjoj podjeli za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i mali srebrni znak priznanja primiti će 11 darivatelja; a za 75 puta darovanu krv zahvalnicu i veliki srebrni znak priznanja primiti će 6 darivatelja;
Ovogodišnja podjela biti će obilježena i dodjelom zahvalnice DDK za izvanredan uspjeh s plaketom, koju će primiti dobrovoljni darivatelj krvi iz Donje Voće, g. Stjepan Kukec za 125 puta darovanu krv.
Također, za 217 darivatelja koji su ostvarili pravo na zahvalnicu za 1,5,10,20,30 ili 40 puta darovanu krv, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec pripremilo je prigodnu čestitku povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koja će darivateljima biti upućena na njihovu kućnu adresu.
Ukupno 238 darivatelja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec ostvarilo je ove godine pravo na zahvalnicu i/ili zahvalnicu i srebrni znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa, odnosno zahvalnicu za izvanredan uspjeh.
Svečanosti će prisustvovati i svi dobrovoljni darivatelji krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv, a u okviru GDCK Ivanec imamo 10 darivatelja s tim brojem darivanja. Također, svečanost će svojim prisustvom uveličati i voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi – organizatori akcija DDK na terenu, članovi Odbora i Nadzornog odbora Društva, predstavnici gradova i općina na području djelovanja Crvenog križa Ivanec te nekolicina gostiju. Očekuje se da će svečanosti prisustvovati ukupno 50 uzvanika.
Povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, čast nam je i zadovoljstvo uputiti svim dobrovoljnim darivateljima krvi srdačne čestitke i izraze zahvalnosti za plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku i zahvaliti u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju !

Ravnateljica GDCK Ivanec:

Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

Promjena veličine fonta
Kontrast