Tamburaški sastav KUD-a “Klaruš” osvojio 2. nagradu u kategoriji koncertnih tamburaških sastava

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 4. i 5. listopada 2014. održan je 21. susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.
                Na Susretu je nastupilo 9 tamburaških orkestara iz Varaždina, Zagreba, Čakovca, Draganića, Starog Petrovog Sela, Adamovca, Mihovljana, Male Subotice i Trnovca te 10 tamburaških sastava iz Maruševca, Šandorovca, Gole, Zaboka,Laza Bistričkog, Draganića, Jalševec Nartskog, Novigrada Podravskog, Varaždina te Karlovca sa sveukupno preko 400 izvođača. Ove godine za Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 58 tamburaških orkestara i sastava iz 8 hrvatskih županija s preko 1000 izvođača
!
                Stručno povjerenstvo u sastavu Željko Bradić (predsjednik), Siniša Leopold i Ivan Potočnik dodijelilo je

                2. Nagradu KUD-u „Klaruš“ iz Maruševca, u kategoriji koncertnih tamburaških sastava

Na ovaj su način članovi tamburaške sekcije KUD-a „Klaruš“ Maruševec, u najboljem svijetlu predstavili svoj maruševečki kraj i Županiju varaždinsku. Voditelj maruševečkih tamburaša, Franjo Plantak, ne samo da je velikim dijelom zaslužan za visoki plasman, već je i zaslužan za očuvanje i razvoj tamburaške glazbe uopće. Za svoj trud nagrađen je priznanjem Hrvatskog sabora kulture.

                Pokroviteljstvo 21. Susreta potpisuju Ministarstvo kulture RH i Zagrebačka županija, a supokroviteljstvo turističke zajednice Zagrebačke županije i Grada Dugog Sela.

 

 

 

Promjena veličine fonta
Kontrast