U Maruševcu prikupljeno 46 doza krvi!

Nastavljajući s organiziranjem i prikupljanjem potrebnih doza krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u suradnji s Općinom Maruševec i Aktivom dobrovoljnih darivatelja krvi iz Maruševca organiziralo je u utorak 3. prosinca akciju dobrovoljnog darivanja krvi za građane šireg maruševečkog područja u prostorijama Općine Maruševec.

Akciji se odazvalo 51 darivatelja, a prikupljeno je 46 doza krvi za potrebe liječenja bolesnika Opće bolnice Varaždin, čija je Transfuzijska služba i obavljala prikupljanje krvi.  Akciji se već tradicionalno odazvao i zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša, koji ističe kako su dobrovoljni darivatelji krvi izuzetno humani ljudi koji daju dio sebe onima kojima je to potrebno.

Na darivanju je bila i gospođa Štefica Pavleković iz Maruševca koja je ove godine dobila priznanje za 35 put darivanu krv, te gospoda Ivan Antolić iz Maruševca i Davor Jambrošić iz Maruševca koji su ove godine dobili priznanje za 50 put darivanu krv. Bili su tu i gospodin Mirko Mikačić iz Maruševca i gospodin Stjepan Galić koji su ovu godinu bili na prijemu kod predsjednice Republike Hrvatske te dobili odlikovanje Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za 100 puta darivanu krv.

Za sve darivatelje krvi, GDCK Ivanec osiguralo je zahvalni obrok i piće.

Tekst i fotografije: Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec

Promjena veličine fonta
Kontrast