U nedjelju Adventski sajam u Maruševcu

Općina Maruševec i ove godine u ovo adventsko vrijeme, vrijeme pripreme za Božić, organizira Adventski sajam u Maruševcu, koji će se održati u nedjelju 13. prosinca u Domu kulture, od 9 do 16 sati. Bogata ponuda proizvoda s božićnim motivima naći će se i ove godine na sajmu, pa će posjetitelji imati priliku razgledati radove brojnih udruga i pojedinaca s područja općine, ali i susjednih općina i gradova. Tako će svoje radove izložiti Udruga žena Jurketinec, Sekcija KUD-a Vinica, vezilje „Fijolice“, Vezilje Cestica, Božena Carević, Učenička zadruga Srednje škole s pravom javnosti Maruševec, Učenička zadruga “Klaruš” O.Š. Maruševec, Marija Kelemen, Ema Breški, Emilija Kelemen, Katica Fogec, Božena Carević, Rajka Ponudić, Željka Matić te Pčelarstvo Stjepan Kundija.
Bit će tu raznovrsnih božićnih ukrasa, tradicionalnih božićnih peciva i kolača, suvenira, božićnog nakita, čestitki, aranžmana, ručnih radova s božićnim motivima i heklanog nakita za bor pa će posjetitelji moći naći lijepe uspomene i darove za ove božićne blagdane i svoje najdraže. Na sajmu će isto tako i ove godine biti izložene i božićne jaslice koje je ručno izradio Josip Tomašek–Lovrek iz Selnika.
Za najmlađe posjetitelje organizirane su besplatne radionice izrade božićnih čestitki i ukrasa, dok su za kulturno umjetnički program zaduženi KUD Klaruš i Ženski vokalni sastav “Đurđice” koji će izvesti tradicionalne božićne pjesme te tamburaši KUD-a Klaruš, kao i zbor Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti. Uz degustacije božićnih kolača i peciva, organizatori Adventskog sajma, Općina Maruševec, KUD Klaruš i Kuburaška udruga pripremili su za sve posjetitelje i tople napitke.
Veselimo se Vašem dolasku!

Promjena veličine fonta
Kontrast