Udruga branitelja Općine Maruševec posjetila Vukovar

Udruga branitelja Općine Maruševec organizirala je po prvi put odlazak u Vukovar 19.11.2014.g. na 23.godišnjicu pada Vukovara. Na odavanje počasti stradalnicima, svim poginulim i nestalim žrtvama u Vukovaru odazvalo se
četrdesetak sudionika. Na vrlo dostojanstven način branitelji Vukovara iz naše Općine odali su počast i zapalili svijeće žrtvama poginulih i nestalih u Borovocomercu odakle je kolona sjećanja krenula prema Trpinskoj cesti do groblja tenkova.
Gosp. Darko Posavec zapovjednik policijeske postrojbe iz Varaždina objasnio je kako je to bilo prije 23 godine i kako su vođene bitke za svaku ulicu protiv brojnih neprijateljskih vojnika uz obilazak mjesta koja su branili i punktova gdje su imali položaje. Položene su svijeće na memorijalnom groblju i odana je počast Blagi Zadri.
Na Ovčari gdje je izvršen pokolj ranjenika iz bolnice također smo odali počast palima i zapaljene su svijeće. Marko Bosak jedan je od stradalih na tom mjestu iz naše Općine gdje je i njegova slika. U Jarmini su također zapaljene svijeće, a događanja na tom dijelu ratišta je ukratko prepričao Slavko Štrlek sudionik borbi u Karadžičevu gdje je ranjen i zarobljen.
Udruga je osnovana 1996.godine djelujući svih tih godina u neprimjerenim prostorima sve do ove godine kad im je dodjeljen adekvatan prostor u novoj zgradi Općine. Iz Općine Maruševec je u ratnim zbivanjima sudjelovalo najviše branitelja u Republici Hrvatskoj i to preko 10% od ukupnog broja stanovnika naše Općine.
Udruga branitelja zahvaljuje Općini Maruševec što je pomogla u organizaciji puta u Vukovar.

 

Udruga branitelja Općine Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast