Veliki uspjeh KUD-a „Klaruš“ na 52. Brodskom kolu

Središnji program 52. Brodskog kola okupio je 12.6.2016.g. u brodskoj Tvrđavi izvođače iz različitih krajeva Lijepe naše. Brojna publika uživala je u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Osim Smotre izvornog folklora Brodsko-posavske županije “Šokadijo sve ti je na glasu!“, održana je i Revija hrvatskih narodnih nošnji i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji. Na Reviji je sudjelovalo 26 djevojaka i snaša. Tijekom Revije, publici su se predstavljala folklorna društva među kojima je bio i KUD „Klaruš“ Maruševec. “Klaruši” su se predstavili pjesmama i plesovima maruševečkog kraja u koreografiji „Varaždinsku pole“, te su za svoj nastup izmamili dugotrajni i gromoglasni aplauz publike.

Titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji osvojila je Paula Budiš iz Podsuseda, a članica KUD-a „Klaruš“ Maruševec, Ivana Maruševec, osvojila je titulu prve pratilje.

U iznimno jakoj konkurenciji Ivana je svojom neposrednošću i simpatičnošću, te besprijekornim predstavljanjem maruševečke nošnje, osvojila naklonost stručnog žirija.

Ovo je još jedan uspjeh članova maruševečkog KUD-a, i još jedan dokaz da maruševečka narodna nošnja ima važnu ulogu u folkloru Hrvatske.

Brodsko kolo je najstarija folklorna manifestacija u Hrvatskoj, a organizatori su članovi Folklornog ansambla Broda.

SONY DSC

WP_20160612_18_53_30_Pro

SONY DSC

SONY DSC

Promjena veličine fonta
Kontrast