Zatvorena cesta Čalinec – Koretinec!

Privremena regulacija prometa na cesti Čalinec-Koretinec (pokraj zgrade Doma kulture u Čalincu) stupa na snagu od ponedjeljka, 16. rujna ove godine!

Navedeni dio prometnice NC 1-014 zatvoren je za sav promet, dok je pristup naselju Koretinec omogućen prometnicom od igrališta Gmajna.

-Promet je reguliran zbog početka radova na sanaciji klizišta i odrona na nerazvrstanoj cesti u Čalincu koji su se pojavili nakon obilnih oborina unazad godinu dana. Radovi se odvijaju u sklopu projekta kojeg je Općina Maruševec prijavila za sufinanciranje na poziv Hrvatskih voda, ističe načelnik Općine Maruševec Damir Šprem te dodaje kako vrijednost radova iznosi preko 600 tisuća kuna.

Budući da se radi o lokaciji koja je u neposrednoj blizini Osnovne škole Gustav Krklec koju pohađa gotovo petsto učenika, Dom kulture u kojem vježbaju i pripremaju se za nastup članice i članovi Kulturno-umjetničkog društva Klaruš, kao i nekretnine u vlasništvu građana, sanacija ovog sigurnosnog problema bila je prijeko potrebna.

Sanacijom klizišta direktno spašavamo živote i imovinu naših stanovnika, što nam je najvrijednije. Sanacija se provodi kroz građevinske zahvate koji će se odvijati u narednih nekoliko tjedana, a izvodit će se ih poduzeće Bauelektro d.o.o. iz Velike Gorice. Polovicu iznosa sufinanciraju Hrvatske vode, dok smo drugu polovicu iznosa osigurali u proračunu Općine Maruševec, pojašnjava zamjenik načelnika Mario Klapša, koji moli građane za strpljenje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Promjena veličine fonta
Kontrast