Zbor Sv. Jurja proslavio 1. rođendan!

U povodu proslave prve godine djelovanja, Ženska vokalna skupina Župe Svetog Jurja Maruševec u prostorijama Društvenog doma u Cerju Nebojse održala je rođendanski koncert.

Na koncertu u prepunom Društvenom domu nastupile su članice Ženske vokalne skupine Župe Svetog Jurja Maruševec u pratnji Tamburaškog sastava Frajkani, Ženska klapa Angeluš iz Cestice, Ženska vokalna skupina Leluja iz Vinice, članice Udruge žena Vidovec i Ženski pjevački zbor Stellarium iz Cestice.

Koncert su pratili župnik Župe Svetog Jurja mučenika iz Maruševca Krunoslav Milovec koji je svesrdno podržao osnivanje Zbora na prijedlog voditeljice Marijane Gašparić, te je tom prilikom zahvalio članicama Zbora na nastupima koje su izvele za Župu i Općinu Maruševec. Župnik Milovec čestitao je članicama na predanom radu te im zaželio u budućnosti još puno nastupa te da i dalje ostanu popularne kao što su i sada. Koncertu su nazočili i načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji je čestitao članicama Zbora prvi rođendan i poželio im puno uspjeha u daljnjem radu i promociji Župe i Općine Maruševec izvan njenih granica.

Ženska vokalna skupina Župe Svetog Jurja Maruševec osnovana je u cilju glazbenog praćenja različitih svečanih crkvenih i kulturnih događanja, kojih u maruševečkom kraju ne nedostaje, ali i u cilju predstavljanja Župe i Općine Maruševec u okolici i inozemstvu. Do danas su odradile 20-ak nastupa, a prvi put su se javnosti predstavile nakon nepunih mjesec dana postojanja na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Maruševec.

Skupina se od početka sastoji od 6 članica, uključujući i voditeljicu Marijanu Gašparić, a svima im je zajednička ljubav prema glazbi. Nastupaju na različitim kulturnim događanjima, priredbama, festivalima i koncertima te na misama i crkvenim događanjima. Na svojem repertoaru imaju širok opus zabavnih, narodnih i duhovnih pjesama koje izvode uglavnom u vlastitoj obradi. Najčešće nastupaju ‘a capella’, a za pojedine prilike i uz instrumentalnu pratnju.

Promjena veličine fonta
Kontrast